top of page
HHU-Logo-Belgium.gif

Hiphop verenigt

België

Wat is Hip Hop Unite?

Het idee begon met  Musta Elbahi (Denemarken) en Stef Ferrest (België). Zij wilden  om een internationale hiphoporganisatie op te richten. Zowel Musta als Stef al  had  jarenlange ervaring in het concurreren bij en samenwerken met verschillende organisaties en federaties. FISAF bleek echter de beste partner om hun  visie van Hip Hop Unite.

In 2011  Musta en Stef  gekregen  de  "go" om alle aspecten van hiphop aan te passen binnen FISAF en gevormd  de eerste  technische commissie voor hiphop. Deze commissie bestond uit  van: Alex (Rusland), Svetala (Tsjechië), Cleopatra (Duitsland), Musta (Denemarken) en Stef (België) en diverse andere adviseurs. Deze mensen  hebben de handen ineen geslagen om richtlijnen voor Hip Hop Unite uit te werken , altijd rekening houdend met de feedback van deelnemende landen en/of feedback van pioniers en mensen uit de hiphopscene. Deze  feedback is nodig om een wereldwijde organisatie te creëren die zoveel mogelijk aspecten respecteert.

Deze richtlijnen zorgen ervoor dat, wanneer of waar je ook deelneemt aan een Hip Hop Unite-competitie, je wordt gehouden aan dezelfde normen als iedereen in de competitie wereldwijd. Elke Hip Hop Unite-wedstrijd heeft dezelfde regels en hetzelfde format. Zo weet elke danser wat hij kan verwachten en hoe hij beoordeeld zal worden in een Hip Hop Unite-wedstrijd. Het enige waar jij je druk om hoeft te maken, zijn de andere crews of dansers.

“HIP HOP” is “UNITING” – samenkomen, delen, elkaar respecteren en van elkaar leren om te groeien en betere resultaten te creëren.

 

Het idee achter Hip Hop Unite is om een goed gestructureerde organisatie te creëren die hiphopworkshops, -educatie en nationale, Europese en wereldkampioenschappen aanbiedt, gericht op de behoeften van dansers, coaches en de hiphopscene.

Wie is Hip Hop Unite België?

Op dit moment bestaat ons team uit 3 leden en VEEL vrijwilligers!

Volgen  onze Instagram-feed!!

Volg ons op facebook

  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page